Getty Images
Linzen zijn de ideale smaakmakers voor een smeuïge, pittige bonenspread. Hun pittige en nootachtige smaak is perfect te combineren met olijfolie, knoflook, olijven en pepers. Een pittige linzenspread doet het niet alleen goed op een broodje of toastje, maar ook met exotische hapjes als Indiase papadums.
Ingrediënten
- 200 gram linzen uit blik, pot of stazak
- 50 gram zongedroogde tomaatjes
- 50 gram groene olijven (pitloos)
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 eetlepel zoete rode chilisaus
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- Eventueel: scheutje cognac
Bereiding
Laat de linzen, tomaatjes en olijven uitlekken. Doe ze samen met de olijfolie, het citroensap en de knoflook in de keukenmachine of blender en mix tot het een egaal mengsel is. Voeg naar eigen smaak chilisaus en eventueel cognac toe.