Getty Images
Voor de paprikaliefhebbers.
Aantal personen
6
Bereidingsduur
meer dan 30 minuten
Ingrediënten
- 4 fijngesneden sjalotten
- 5 oranje paprika's, in blokjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 250 gram tomaten, in stukken
- 2 takjes tijm
- 125 gram geraspte oude boerenkaas
- 1 theelepel gedroogde tijmblaadjes
- 1 blaadje laurier
- 6 deciliter groente- of kippenbouillon
- peper en zout
- 2 eetlepels crème fraîche, losgeklopt
- 2 eetlepels fijngesneden basilicum of bladpeterselie
Bereiding
- Verwarmde oven voor op 175 °C.
- Bak de sjalot en paprika 6 tot 8 minuten in de olie.
- Voeg de tomaten, tijm, laurier en bouillon toe.
- Kook alles 20 minuten op zacht vuur tot de groenten zacht zijn.
- Maak ondertussen de kaaskletskoppen.
- Meng de geraspte kaas met de tijmblaadjes.
- Leg op een met bakpapier beklede bakplaat hoopjes van een eetlepel van het mengsel, met voldoende ruimte ertussen.
- Druk de hoopjes plat tot een cirkel en zorg dat er geen gaten tussen de kaas vallen.
- Bak de kaas 8 tot 12 minuten in de oven, tot de kletskoppen krokant en goudgeel zijn.
- Laat ze iets afkoelen en neem ze dan met een paletmes van de bakplaat.
- Laat op een stuk bakpapier verder afkoelen.
- Pureer de soep.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de soep over kommen of borden en schep er een theelepeltje crème fraîche op. Bestrooi met wat basilicum of bladpeterselie.
Serveer met de kaaskletskoppen.