Oosterse kikkererwtensoep

kikkererwtensoep
Getty Images

Dit heerlijke, verrassende soeprecept komt uit het kookboek Soep van Anne-Catherine Bley. Wil je zelf je eigen gezonde soepje maken? Dat is heel makkelijk met de recepten uit dit boek. De recepten van Anne-Catherine Bley zijn stuk voor stuk gemaakt met alleen pure ingrediënten en dat proef je! Maak bijvoorbeeld deze Oosterse kikkererwtensoep eens: een goedgevulde maaltijdsoep.

Aantal personen 
3
Bereidingsduur 
Voorbereiding: 5 minuten - Bereiding: 25 minuten

Ingrediënten

  • 250 gram kikkererwten uit blik (uitlekgewicht)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bosje krulpeterselie
  • 1 theelepel kerrie
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 250 gram rijpe tomaten, gesneden
  • 500 milliliter water
  • 50 gram rozijnen
  • zout

Bereiding

  1. Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken.
  2. Pel en snipper de ui en knoflook.
  3. Was de peterselie en pluk de blaadjes van de steeltjes. 
  4. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook een paar minuten met de specerijen. 
  5. Roer goed. 
  6. Voeg de kikkererwten, stukjes tomaat en peterselieblaadjes toe, plus het water en wat zout. 
  7. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 20 minuten zachtjes koken.
  8. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. 
  9. Maak de soep niet helemaal glad, er mag nog wel wat structuur in zitten. 
  10. Voeg zo nodig extra water toe. 
  11. Proef of de soep goed op smaak is. 
  12. Roer voor het serveren de rozijnen erdoor. 

Tip: Houd een beetje peterselie en rozijnen achter als garnering van de soep.

Eet smakelijk!

Dit recept komt uit het kookboek Soep van auteur Anne-Catherine Bley. Zij heeft al meerdere populaire Engelstalige en Nederlandstalige soep-kookboeken op haar naam staan.