Getty Images
Dit heerlijke, verrassende soeprecept komt uit het kookboek Soep van Anne-Catherine Bley. Wil je zelf je eigen gezonde soepje maken? Dat is heel makkelijk met de recepten uit dit boek. De recepten van Anne-Catherine Bley zijn stuk voor stuk gemaakt met alleen pure ingrediënten en dat proef je! Maak bijvoorbeeld deze Oosterse kikkererwtensoep eens: een goedgevulde maaltijdsoep.
Aantal personen
3
Bereidingsduur
Voorbereiding: 5 minuten - Bereiding: 25 minuten
Ingrediënten
- 250 gram kikkererwten uit blik (uitlekgewicht)
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 bosje krulpeterselie
- 1 theelepel kerrie
- 1 theelepel gemalen komijn
- 2 eetlepels olijfolie
- 250 gram rijpe tomaten, gesneden
- 500 milliliter water
- 50 gram rozijnen
- zout
Bereiding
- Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken.
- Pel en snipper de ui en knoflook.
- Was de peterselie en pluk de blaadjes van de steeltjes.
- Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook een paar minuten met de specerijen.
- Roer goed.
- Voeg de kikkererwten, stukjes tomaat en peterselieblaadjes toe, plus het water en wat zout.
- Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 20 minuten zachtjes koken.
- Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer.
- Maak de soep niet helemaal glad, er mag nog wel wat structuur in zitten.
- Voeg zo nodig extra water toe.
- Proef of de soep goed op smaak is.
- Roer voor het serveren de rozijnen erdoor.
Tip: Houd een beetje peterselie en rozijnen achter als garnering van de soep.
Eet smakelijk!
Dit recept komt uit het kookboek Soep van auteur Anne-Catherine Bley. Zij heeft al meerdere populaire Engelstalige en Nederlandstalige soep-kookboeken op haar naam staan.