Hey Groentje
De makers van dit recept vinden dit een van de lekkerste linzenrecepten, voornamelijk door de combinatie van verschillende linzensoorten. Dit geeft niet alleen veel smaak, maar zorgt ook voor veel verschillende voedingsstoffen in een gerecht. De gekookte linzen worden gemengd met een tempering van uien, tomaat en kruiden. Dit linzengerecht kan je combineren met een curry naar keuze, maar ook alleen met rijst.
Aantal personen
4
Bereidingsduur
30 minuten
Ingrediënten
- 250 gram linzenmix (gedroogd)
- 600 ml water
- 1,5 tl zout
- 1 el plantaardige boter
- 1 tl komijnzaad
- 2 cm verse gember
- 5 teentjes knoflook
- 2 gedroogde rode chili's
- 1 kleine rode ui
- 1 kleine tomaat
- 0,5 tl garam masala
- 1 tl kurkuma
- 0,5 tl zwarte peper
- Verse koriander (optioneel)
Bereiding
- Kook de linzenmix gaar in 600 ml water volgens de instructies op de verpakking, samen met 0,25 tl zout.
- Snijd ondertussen 5 teentjes knoflook, 2 cm verse gember (zonder schil), 1 kleine rode ui en 1 tomaat fijn.
- Verwarm vervolgens 1 el plantaardige boter in een andere koekenpan. Voeg hier 1 tl komijnzaad, gember, knoflook, 2 gedroogde rode chili’s en de rode ui aan toe. Roer door en voeg na 2 minuten 0,5 tl garam masala, 1 tl kurkuma, 0,5 tl zwarte peper en de fijngesneden tomaat toe.
- Wanneer de tomaat zacht is geworden, kun je de linzen (wanneer deze gaar zijn) toevoegen aan de pan samen met het water en 1,25 tl zout. Voeg eventueel nog wat extra water toe als je de dal te dik vindt. Roer door en kook zo'n 3 minuten.
- Serveer eventueel met wat verse koriander.
Dit recept is afkomstig uit het kookboek De plantaardige Indiase keuken van Daniëlle en Amit Choudhary, beter bekend als Hey Groentje.