Je moet er even op wachten, maar dan heb je ook een bijzonder lekkere maaltijd.
Ingrediënten
- 1 blik kikkererwten à 425 milliliter, afgespoeld
- 1-2 eetlepels Râs al Hânout (Marokkaans kruidenmengsel)
- 1 ui, fijngesnipperd
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 600 gram lamslappen (of runderlappen), in stukken van 5 centimeter
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 blik tomatenstukjes
- 100 gram gedroogde abrikozen, in reepjes
- 250 gram champignons, in vieren
- 100 gram groene olijven zonder pit, in plakjes
- 2-3 eetlepels fijngehakte koriander
- 1 Turks brood of 300 gram rijst
Bereiding
Schep de Râs al Hânout, ui, knoflook, stukken lamsvlees en 2 eetlepels olijfolie door elkaar heen. Verhit daarna de rest van de olijfolie in een tajineschaal en bak het vlees rondom bruin. Voeg de tomatenstukjes met sap, de abrikozen en genoeg heet water toe zodat het vlees net onder staat. Zet het deksel op de tajine en laat dit 1,5 uur op laag vuur stoven.
Leg de champignons, olijven en kikkererwten op het vlees zodra het gaar is en schep er een paar lepels stoofvocht overheen. Breng opnieuw aan de kook en laat nog 10 minuten stoven met de deksel op de tajine. Strooi een beetje fijngehakte koriander over het vlees en serveer het met stukken Turks brood of rijst.