Getty Images
Deze salade is heerlijk als lunch of lichte avondmaaltijd!
Aantal personen
1
Bereidingsduur
15 minuten
Ingrediënten
- 1 blikje kikkererwten (afgespoeld en uitgelekt)
- 1 blikje tonijn (uitgelekt)
- 1/2 bosje bladpeterselie (fijngehakt) of
- 1/2 bosje verse koriander (fijngehakt)
- 1 rode ui (in ringetjes)
- 1/4 komkommer (in blokjes)
- 1 rode paprika (in reepjes)
- 75 gram rucola of rucolamix
- Eetlepel kappertjes
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels citroensap
- 1 teentje knoflook (fijngehakt)
- 1 eetlepel honing
Bereiding
Meng de kikkererwten, de tonijn, de koriander (of peterselie) en ui met de komkommer, paprika, kappertjes en rucola. Leg de salade op een bord.
Voor de dressing:
Meng de olijfolie met de knoflook, het citroensap en de honing en meng dit door de salade. Je kunt het eventueel ook iets verwarmen.
Lekker met grof bruinbrood!
Tip: Voor de variatie kun je de tonijn ook vervangen door kip.