Getty Images
Een tussendoortje op basis van bonen lekker? Zeker! De zwarte bonen in deze chocolademuffins zorgen voor een stevig beslag met een fijne bite.
Aantal personen
12
Bereidingsduur
35 minuten
Ingrediënten
- 1 blik of zak zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt
- 2,5 eetlepel gebroken lijnzaad
- 6 eetlepels water
- 100 gram ongezouten roomboter
- 40 gram cacao
- 1/4 theelepel zout
- 1 theelepel vanilleextract
- 1,5 theelepel bakpoeder
- 100 gram suiker of honing
- 1 ei
- 225 milliliter melk
- Cacaonibs voor een eventuele topping
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Meng het lijnzaad met het water en laat even weken. Doe alle ingrediënten - behalve de cacaonibs - in de keukenmachine en meng dit tot een glad beslag. Zorg dat de bonen hierbij goed gemalen worden. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en besprenkel dit met de cacaonibs. Bak de muffins in de oven in circa 25 minuten gaar.