Getty Images
Maak je eigen bewuste tussendoortje.
Bereidingsduur
40-45 minuten
Ingrediënten
- 260 gram havervlokken
- 120 gram gemengde noten (ongebrand en ongezout) en zaden
- 80 gram ontpitte dadels
- 40 gram gedroogde abrikozen
- 40 gram gojibessen
- 70 gram honing
- 3 theelepels geraspte citroenschil
- 2 eetlepels kaneel
- 2 eetlepels water
- 2 eetlepels olijfolie
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Verwijder ondertussen de pitten uit de dadels en pureer ze met het water tot een gladde, plakkerige massa.
- Voeg de haver, grofgehakte noten, gesneden abrikozen en gojijbessen toe en kneed dit mengsel goed.
- Verwarm de honing kort en voeg deze dan samen met de olie en de overgebleven ingrediënten toe aan de pasta.
- Meng dit weer goed.
- Bekleed een bakblik of ovenschaal met bakpapier en verdeel de havermoutmassa erover. Probeer de dikte op ongeveer 1 centimeter te houden.
- Bak dit in ongeveer 25-30 minuten goudbruin.
- Laat het iets afkoelen en snijd de koek in repen van ongeveer 2 centimeter.
Bewaren
Buiten de koelkast zijn deze repen zo'n 4 dagen te bewaren.
Extra info
Dit recept is voor circa 12 repen.