Getty Images
Artisjokken kun je op veel verschillende manieren klaarmaken.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 2 artisjokken
- 1 worteltje
- 1 stengel bleekselderij
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel olie
- Peper
- ¼ (groente)bouillontablet met minder zout
- Basilicumblaadjes
Bereiding
- Trek de buitenste stugge blaadjes van de artisjok eraf. Snijd de steel eraf en het bovenste deel van de artisjok.
- Maak de wortel, bleekselderij en knoflook schoon.
- Snijd de wortel, bleekselderij en knoflook klein en fruit dit in de olie zacht. Voeg wat peper toe.
- Giet er 200 ml water bij en het stukje bouillontablet en doe de artisjokken in de pan.
- Kook de artisjokken in 20-25 minuten gaar.
- Neem de artisjokken uit de pan.
- Kook het kookvocht tot de helft in.
- Schep de artisjok lauw of op kamertemperatuur in een diep bord en giet het kookvocht erover.
- Strooi er klein geknipte basilicum over.
- Trek de blaadjes eraf en eet het zachte deel. Als alle blaadjes op zijn, is het hooi zichtbaar. Verwijder het hooi met een lepel: dit is niet eetbaar. De overgebleven bodem is wel eetbaar.
Ingrediënten over?
Bleekselderij:
Bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast.
Voedingswaarden
Energie
75kcal
Eiwit
1 gram
Koolhydraten
6 gram
Vezels
1 gram
Vet
5 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
100 milligram