Getty Images
Het citroenwater geeft de broccoli een frisse smaak.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 citroen
- 500 gram broccoli
- 175 gram volkoren penne
- 150 gram ongepaneerde varkensschnitzel
- 1 eetlepel olie
- 2 eetlepels zuivelspread
- 10 basilicumblaadjes
Bereiding
- Boen de citroen goed schoon en snijd er dunne schilletjes af. Pers de citroen uit.
- Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes.
- Breng het citroensap met 100 ml water aan de kook en kook de broccoli hierin in ca. 4 minuten gaar.
- Kook de penne in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Snijd het vlees in hele dunne reepjes en bestrooi ze met peper.
- Bak het vlees in de hete olie in een paar minuten gaar en bruin.
- Roer de zuivelspread en wat citroenschilletjes door het kookvocht van de broccoli.
- Schep de gare penne, de citroensaus en de broccoli door het vlees en warm dit even door.
- Verdeel het over 2 borden en scheur de gewassen basilicum er over.
Ingrediënten over?
Zuivelspread: gebruik een schoon mes om wat uit het kuipje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de roomkaas afgedekt maximaal 3 dagen in de koelkast.
Voedingswaarden
Energie
570kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
1500 milligram
Bron
- Voedingscentrum