Getty Images
Gestoomde asperges
Aantal personen
4
Ingrediënten
- 2 kilogram witte en/of groene asperges
- 1 sjalot, fijngesnipperd
- 100 mililiter droge witte wijn
- 150 mililiter slagroom
- 1 eetlepel dragon, fijngehakt
- 8-12 lamskoteletjes
- 2 eetlepels olijfolie
Bereiding
- Verwarm de stoomover voor.
- Schil alleen de witte asperges. Snijd van beide asperges een plakje van de onderkant.
- Stoom de asperges, afhankelijk van de dikte, in de stoomoven in ca. 20 min. gaar.
- Kook in een steelpan het sjalotje met de wijn tot de helft in.
- Voeg de slagroom toe en kook nog 3-4 min. tot de gewenste sausdikte in.
- Voeg de dragon en zout en peper naar smaak toe.
- Verhit een grillpan.
- Bestrijk de lamskoteletjes met olijfolieen bestrooi ze met zout en peper.
- Rooster de koteletjes in de grillpan in 1-2 min. per kant bruin en vanbinnen rosé en mals.
- Leg de asperges met de lamskoteletjes op 4 borden.
- Schep er de dragonsaus over.
Lekker met gebakken aardappelpartjes in de schil.