Pasta heeft ten onrechte de naam een dikmaker te zijn. Meestal zijn de calorierijke roomsauzen de boosdoener, niet de pasta zelf. De Franse dieetgoeroe Anne Dufour schrijft in het Pastadieet hoe je kunt afvallen, juist door pasta te eten. Bijvoorbeeld met deze originele vermicellitaart.
Ingrediënten
- 250 gram vermicelli
- 1 handvol rucola
- 6 eieren
- 2 eetlepels fijngesneden peterselie
- 2 eetlepels fijngesneden basilicum
- 50 gram geraspte parmezaanse kaas
- versgemalen peper en zout
Bereiding
Verwarm de oven tot 210 ºC. Kook de vermicelli 3 minuten in gezouten water. Spoel in een zeef af onder de koude kraan en laat uitlekken. Snijd de rucola fijn. Klop de eieren in een grote schaal los met royaal peper en zout. Meng er de verse kruiden, rucola en parmezaan door. Schep de vermicelli door het eimengsel en doe het geheel over in een beboterde springvorm.
Bak de taart in 20 minuten gaar en goudbruin in de oven. Serveer in punten, warm of op kamertemperatuur. Serveer met plakken (rauwe) ham en een groene salade met vinaigrette.
Dit recept is afkomstig uit het boek Het Pastadieet.